این پژوهش به منظور بررسی دیدگاه شهید مطهری در زمینه تعلیم و تربیت اسلامی با تأکید براصول، اهداف و روشهای تربیتی صورت گرفته است. نوع پژوهش، بنیادی و روش آن توصیفی ـ تحلیلی و استنباط قیاس عملی است. روش جمعآوری اطلاعات نیز اسنادی (کتابخانهای) است و اسناد مورد تحلیل شامل کتابها، پایاننامهها، نشریات داخلی و خارجی، سایتهای معتبر علمی، نظر صاحبنظران و پیشینه مطالعاتی و پژوهشها در این زمینه بوده است. بهمنظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش کیفی استفاده شده است. از دیدگاه شهید مطهری، نظام تعلیم و تربیت اسلامی بر پرورش انسان مقرب الهی مبتنی است. یافتههای پژوهش نشان داد که از دید شهید مطهری، تعلیم و تربیت اهدافی شامل پرورش نیروی تفکر، پرورش حس مسئولیت اجتماعی، پرورش نیروی ایمان و تعبد، پرورش حس زیباگرایی، پرورش نیروی اراده و اختیار و پرورش جسم دارد. همچنین بر مبنای دیدگاه شهید مطهری اصولی همچون هماهنگی با فطرت، اعتدال، جامعیت، نیازآفرینی، توازن، هدایتخواهی، حکمتجویی، بهرهگیری از اراده، تلازم علم و عقل، تناسب علم و عقل، انسانیت دوستی، تقابل عقل و جهل و جذب و دفع را میتوان استخراج کرد. در نهایت بهمنظور تحقق این اصول روشهایی مانند تعقل، استفهام، تبشیر و انذر، محبت و ملاطفت، تکریم، موعظه، عادت دادن و عبادت شناسایی شد.
صالحی, اکبر, مرادی, امیر, & فیروزی, اسماعیل. (1393). نگاهی جامع به تعلیم و تربیت اسلامی از دیدگاه شهید مرتضی مطهری با تأکید براصول، اهداف و روشهای تربیتی. پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 22(25), -.
MLA
اکبر صالحی; امیر مرادی; اسماعیل فیروزی. "نگاهی جامع به تعلیم و تربیت اسلامی از دیدگاه شهید مرتضی مطهری با تأکید براصول، اهداف و روشهای تربیتی", پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 22, 25, 1393, -.
HARVARD
صالحی, اکبر, مرادی, امیر, فیروزی, اسماعیل. (1393). 'نگاهی جامع به تعلیم و تربیت اسلامی از دیدگاه شهید مرتضی مطهری با تأکید براصول، اهداف و روشهای تربیتی', پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 22(25), pp. -.
VANCOUVER
صالحی, اکبر, مرادی, امیر, فیروزی, اسماعیل. نگاهی جامع به تعلیم و تربیت اسلامی از دیدگاه شهید مرتضی مطهری با تأکید براصول، اهداف و روشهای تربیتی. پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 1393; 22(25): -.