هدف این مقاله، بررسی پیامدهای تربیتی مبتنی بر مبنای فلسفی تغییر و ثبات از دیدگاه نیچه و نقد آن بر اساس دیدگاه علامه طباطبایی است. نتایج تحقیق نشان میدهد که علامه طباطبایی در تعلیم و تربیت به هر دو بنیاد فلسفی ثبات، تغییر و همچنین توحید محوری توجه دارد. به باور وی بین امور ثابت و متغیر و خداشناسی ارتباط انکارناپذیری وجود دارد؛ این در حالی است که نیچه با توجه افراطی و یکجانبه به امور متغیر از اهمیت بنیان ثابت و نیز توحید محوری غافل مانده است. از مبانی هستیشناسی نیچه، نهیلیسم، طبیعت مادی، عدم حاکمیت اساسی خداوند بر نظام هستی، تغییر و صیرورت جهان هستی و خیر بنیادین و بنیاد خیر نبودن خداوند و نیز اصول آموزش پوچگرایی، پاسخگویی به نیاز جسمانی، عدم اعتقاد به چشمانداز و آیندهنگری و تغییر پشتوانههای تاریخی و فرهنگی استنباط شده و با دیدگاه علامه طباطبایی(ره) مورد نقد قرار گرفته است. تربیت مد نظر علامه دارای ویژگیهایی چون تأکید بر مبنای فلسفی ثبات ضمن اعتقاد به تغییرات، دینگرایی، اراده و اختیار اعتقاد به بنیانهای استواری از جمله توحیدمحوری است؛ این موارد میتواند به عنوان شاخصهای نقد تعلیم و تربیت نیچه مورد استفاده قرار بگیرد؛ بدین منظور این مقاله از روش عقلانی ـ منطقی بهره میگیرد. همچنین نقد دیدگاه نیچه نشان میدهد که دیدگاه علامه به دلیل توجه همزمان به بعد تغییر و ثبات و توحیدمحوری، دیدگاه غنیتر و همه-جانبهتری نسبت به تعلیم و تربیت فراگیران دارد.
اسماعیل پور, حیدر, علوی, سیدحمیدرضا, یاری دهنوی, مراد, & اخلاقی, مسعود. (1394). بررسی پیامدهای تربیتی تغییر و ثبات از دیدگاه نیچه و نقد آن بر اساس دیدگاه علامه طباطبایی(ره). پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 23(27), -.
MLA
حیدر اسماعیل پور; سیدحمیدرضا علوی; مراد یاری دهنوی; مسعود اخلاقی. "بررسی پیامدهای تربیتی تغییر و ثبات از دیدگاه نیچه و نقد آن بر اساس دیدگاه علامه طباطبایی(ره)", پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 23, 27, 1394, -.
HARVARD
اسماعیل پور, حیدر, علوی, سیدحمیدرضا, یاری دهنوی, مراد, اخلاقی, مسعود. (1394). 'بررسی پیامدهای تربیتی تغییر و ثبات از دیدگاه نیچه و نقد آن بر اساس دیدگاه علامه طباطبایی(ره)', پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 23(27), pp. -.
VANCOUVER
اسماعیل پور, حیدر, علوی, سیدحمیدرضا, یاری دهنوی, مراد, اخلاقی, مسعود. بررسی پیامدهای تربیتی تغییر و ثبات از دیدگاه نیچه و نقد آن بر اساس دیدگاه علامه طباطبایی(ره). پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 1394; 23(27): -.