هدف این پژوهشِ ترکیبی تبیینی، سنجش نگرش، موانع و راهکارهای حفظ قرآن میان خانوادههای شهدا و ایثارگران استان گیلان است که بدین منظور در بخش کمی پژوهش با استفاده از روش تحقیق پیمایشی و نمونهگیری تصادفی خوشهای چند مرحلهای، اطلاعات 322 پرسشنامه، گردآوری و تحلیل شده است. نتایج نشان میدهد که اغلب پاسخگویان، نگرش مثبتی نسبت به قرآن، فعالیتهای قرآنی و ضرورت حفظ سورههای آن داشتند. بیشتر پاسخگویان (خانواده های ایثارگان) تمایل دارند، فرزندشان حافظ قرآن شوند. دادههای بخش کیفی پژوهش، که با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی و مصاحبه با 40 نفر از متخصصان به دست آمده است با استفاده از شیوه کدگذاری تحلیل شد. یافتهها نشان میدهد از مهمترین موانع فعالیتهای قرآنی، توزیع نامناسب امکانات فرهنگی در روستاها و شهرهای کوچک است. وجود مربیان با تجربه، آموزش صحیح، حمایت و تشویق فعالان قرآنی، تخصیص بودجه و بهبود عملکرد نهادهای دولتی مربوط به ترتیب اهمیت از جمله عواملی است که در فراگیر شدن حفظ قرآن در جامعه هدف نقش تعیینکنندهای دارد.
معصومی راد, رضا. (1394). سنجش نگرش، موانع و راهکارهای فراگیرشدن حفظ قرآن میان خانوادههای شهدا و ایثارگران. پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 23(27), -.
MLA
رضا معصومی راد. "سنجش نگرش، موانع و راهکارهای فراگیرشدن حفظ قرآن میان خانوادههای شهدا و ایثارگران", پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 23, 27, 1394, -.
HARVARD
معصومی راد, رضا. (1394). 'سنجش نگرش، موانع و راهکارهای فراگیرشدن حفظ قرآن میان خانوادههای شهدا و ایثارگران', پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 23(27), pp. -.
VANCOUVER
معصومی راد, رضا. سنجش نگرش، موانع و راهکارهای فراگیرشدن حفظ قرآن میان خانوادههای شهدا و ایثارگران. پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 1394; 23(27): -.