هدف پژوهش، جستجو دربارۀ یک اصل تربیتی قرآنی تحت عنوان "گذر از ظاهر به باطن" است، که در سه محور چیستی این اصل، نقش و جایگاه آن در سبک زندگی اسلامی و تأثیرش بر شکلگیری تمدن نوین اسلامی تکمیل میشود. در این پژوهش، که از روش توصیفی ـ تحلیلی استفاده شده، یافتهها حاکی است که اولا، این اصل، تربیتی و قرآنی است که با توجه به آموزههای قرآنی مبنی بر ظاهر و باطن داشتن عالم، روشهایی از جمله روش تجربی، عقلانی و شهودی برای دستیابی به باطن راهگشاست. ثانیا در سه حوزه آموزش و پرورش، خانواده و رسانه، که از عناصر مهم سبک زندگی است به ترتیب، توجه به آموزش معنا گرا در عین توجه به آموزش واقعگرا با ابزار و روشهای متناسب برای عبور از واقع به معنا، تربیت عقلانی و بصیرت آفرین، تولید برنامه-های عمقدار و تعقلی به جای برنامههای مروج نیازهای سطحی و ظاهری در رسانه استنتاج می-شود. ثالثاً در شکلگیری تمدن نوین اسلامی انتخاب این اصل به عنوان اصل معرفتشناختی استعلایی، که به حقیقت عالم رهنمون میشود در مقابل معرفتهای برخاسته از اومانیسم و ماده-گرایی دنیای غرب، که باعث توقف انسان در سطح پدیدهها میگردد، ضرورت مییابد.
گوتک، جرالدلی (1391). مکاتب فلسفی و آراء تربیتی. ترجمه محمد جعفر پاک سرشت. تهران: انتشارات سمت.
محمدی، سیدمحسن؛ خلیفه، حسین؛ فرهادی، مریم (1393). سبک زندگی زمینهساز و زندگی غربی. نشریه مشرق موعود. ش31: 57 تا 86.
مهدوی کنی، محمد سعید (1386). مفهوم سبک زندگی و گستره آن در علوم اجتماعی. نشریه تحقیقات فرهنگی ایران. ش 1: 199 تا 230.
آذربایجانی، مسعود؛ موسوی اصل، سید مهدی (1385). درآمدی بر روانشناسی دین. تهران: همت.
انصاریان، حسین (1380). نظام خانواده در اسلام. چ شانزدهم. قم: امابیها.
Feinberg (1995) “Dewey and Democracy,” pp. 203-204, Also see Jennifer Watchman, Dewey’s Ethical Thought Ithaca, NY: Cornell University Press.
Hilary Putnam and Ruth Anna Putnam,(1993) “ Education for Democracy,” Educational Theory, 43, No. 4 (fall 1993): 364.
Pinar, W .Andothers (1996).“UnderstandingCurriculum.”Peterlang Publishing, Inc.New York.
Robert S. Brumbaugh and Nathaniel M. Lawrence, philosophers on Education: Six Essays on the Foundations of Western Thought(Boston: Houghton Mifflin, 1963) pp. 10-48
جعفریان, حسین, & میرزامحمدی, محمدحسن. (1394). تبیین نقش و جایگاه اصل تربیتی " گذر از ظاهربه باطن" در سبک زندگی اسلامی وتأثیر آن برشکل گیری تمدن نوین اسلامی.. پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 23(29), 7-28.
MLA
حسین جعفریان; محمدحسن میرزامحمدی. "تبیین نقش و جایگاه اصل تربیتی " گذر از ظاهربه باطن" در سبک زندگی اسلامی وتأثیر آن برشکل گیری تمدن نوین اسلامی.", پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 23, 29, 1394, 7-28.
HARVARD
جعفریان, حسین, میرزامحمدی, محمدحسن. (1394). 'تبیین نقش و جایگاه اصل تربیتی " گذر از ظاهربه باطن" در سبک زندگی اسلامی وتأثیر آن برشکل گیری تمدن نوین اسلامی.', پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 23(29), pp. 7-28.
VANCOUVER
جعفریان, حسین, میرزامحمدی, محمدحسن. تبیین نقش و جایگاه اصل تربیتی " گذر از ظاهربه باطن" در سبک زندگی اسلامی وتأثیر آن برشکل گیری تمدن نوین اسلامی.. پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 1394; 23(29): 7-28.