هدف این پژوهش، که رویکردی به تربیت نَفْس از دیدگاه متون اسلامی است به بررسی عملکرد نَفْس در حالات، مراتب و موقعیتهای مختلف و در ترکیب با سایر ابعاد وجودی انسان مانند روح، عقل، قلب و فطرت میپردازد. این مطالعه، که به روش توصیفی ـ تحلیلی انجام شده در پی پاسخ به این سؤال است که نَفْس چگونه به ایفای نقش میپردازد. با بررسی اسناد، کتابها و متون دینی، مشخص شد که نَفْس تحت تأثیر نیروهای درونی و بیرونی انسان در موقعیتهای گوناگون، حالات مختلفی مییابد و براساس نظریهای به نام نظریه زمینهای، رویکرد تربیتی نَفْس در حالات امّارگی، لوّامگی و مطمئنگی به ترتیب تذهیبی/ تزکیهای، تأدیبی و تعالیگرایانه است و کارکرد ریزشی، پایشی و رویشی/ پرورشی خواهد داشت.
دادگر, همایون, مرزوقی, رحمت اله, & براهویی, فریده. (1394). رویکردی به تربیت نَفْس از دیدگاه متون اسلامی. پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 23(26), -.
MLA
همایون دادگر; رحمت اله مرزوقی; فریده براهویی. "رویکردی به تربیت نَفْس از دیدگاه متون اسلامی". پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 23, 26, 1394, -.
HARVARD
دادگر, همایون, مرزوقی, رحمت اله, براهویی, فریده. (1394). 'رویکردی به تربیت نَفْس از دیدگاه متون اسلامی', پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 23(26), pp. -.
VANCOUVER
دادگر, همایون, مرزوقی, رحمت اله, براهویی, فریده. رویکردی به تربیت نَفْس از دیدگاه متون اسلامی. پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت اسلامی, 1394; 23(26): -.